apteczka z DIN 13164 na Słowację

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Anjaro
    Classic
    • 2009
    • 33

Przez ostatnie niecałe 6tysi na kompie wyskoczyło 5,3.
    Żona codziennie do pracy 60km w dwie strony no i ja jak się popołudniem dorwę to przegonię na maxa. Czasem jakaś dłuższa trasa się trafiła.
    Silnik AHF z virusem na 142 kucyki...

aha i tyle wychodzi jak leję do baku :wink: :wink: no może troszkę więcej ,ale tylko troszkę.
  • czernobyl
    L&K
    • 2008
    • 1276
    • Octavia III (5E3)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM
    • BSE 1.6 MPI 102 KM
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

witam,
    za kilka dni będę zmuszony przejechać przez Słowację.
    problem stanowi apteczka - moja obecna zionie pustką; kupiłem więc dziś w supermarkecie apteczkę spełniającą normę DIN 13164 oraz dokupiłem do tego ustnik (podobnież również wymagany u nich). czy to wystarczy na słowackich policmajstrów w razie rutynowej kontroli?
    jakby co linkę holowniczą, komplet żarówek/bezpieczników i żółtą kamizelkę posiadam

w razie gdybym zdublował jakiś temat to przepraszam

ps. OT przy okazji z kategorii: jak dojechać do...
    muszę dojechać do mieściny przy granicy Słowacko/Węgierskiej, jakieś 40km na północ od Budapesztu, czy trasa proponowana przez gógl maps jest OK? mi się podoba: http://g.co/maps/zmh7d -można i autostradami Ostrava-Bratysława-Budapeszt, ale to ~250km więcej + 3 winiety do kupienia =szybciej nie będzie..

Komentarz

• kytutr
      Rider
      • 2011
      • 327

Obowiązujące dla Ciebie jest wyposażenie obowiązkowe samochodu wg. przepisów obowiązujących w kraju, w którym zarejestrowany jest samochód.

Policjanci za granicą o tym albo nie wiedzą, albo próbują naciągać kierowców na płacenie mandatów.

korespondent zagraniczny Kytutr / Bydlątko w kolorze Red Corrida

Komentarz

• czernobyl
        L&K
        • 2008
        • 1276
        • Octavia III (5E3)
        • BFQ 1.6 MPI 102 KM
        • BSE 1.6 MPI 102 KM
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez kytutr
        Obowiązujące dla Ciebie jest wyposażenie obowiązkowe samochodu wg. przepisów obowiązujących w kraju, w którym zarejestrowany jest samochód.
        to znam, ale jak to wygląda w praktyce? przeszedł ktoś kontrolę apteczki w SK?

Zamieszczone przez kytutr
        Policjanci za granicą o tym albo nie wiedzą, albo próbują naciągać kierowców na płacenie mandatów.
        to zupełnie jak u nas. kierowca=dojna krowa

Komentarz

• AdamB
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 8030
          • Octavia IV (NX3)
          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

czernobyl, jak będziesz jechał zgodnie z przepisami to nikt nawet na ciebie nie spojrzy
          Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• czernobyl
            L&K
            • 2008
            • 1276
            • Octavia III (5E3)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM
            • BSE 1.6 MPI 102 KM
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez AdamB
            czernobyl, jak będziesz jechał zgodnie z przepisami to nikt nawet na ciebie nie spojrzy
            to też wiem, bo bywałem ostatnio przynajmniej 3x w roku na Słowacji i było OK (btw. dobrze mieć skodę w tym kraju - zero rzucania się w oczy ) poza tym dotąd żyłem w błogiej nieświadomości, że linka holownicza i kamizelka wystarczą, a teraz to jak już wiem, to rączki się będą trzęsły

Komentarz

Pracuję...